Жаныбеков Талғат Қағазбекұлы

Жаныбеков Талғат Қағазбекұлы.

Сценарийші, режиссер.

Туған жылы:  28 желтоқсан 1972 жылы.
Туған жері: Семей қаласы.               
1991 – 1993 Кемеровск мәдениет  училищесі.
1993 – 1994 Қаскелең мәдениет  училищесі.
1996 – 2001 Т. Жүргенов  атындағы Қазақ Мемлекеттік Өнер академиясы.
Мамандығы –  Ойнақы кино режиссері.
1994 – 1998 М. Әуезов атындағы Қазақ драма театры. Дыбысрежиссері, композитор.
                        
 
Фильмографиясы:        
 
1999 – «Шуақ». Сценарий авторы және режиссері.
 
2004 – «Аялдама». Сценарий авторы және режиссері.
 
2006 – «Центурион». Сценарий авторы.
 
2007 – «Кімсің сен, Сұлтан?». Сценарий авторы. «Қазақфильм» киностудиясы үшін.
 
2008 – «Терезе». Режиссер.
 
2008 – «Өмір әсемдігі» Сценарий авторы.  Wisbaden қаласындағы кинофестиваль (Германия), (кинорынок).
 
2010 – «Дресс код». Сценарий авторы.
 
2012 – «Сұхбат». Сценарий авторы «Менің мұңымды жібер».  «Интерфест» (Ресей) кинокомпании өндірісі. Продюсері Ринат Давлетьяров. Басты рольде Гоша Куценко.
 
2013 – «Джокер». Сценарий авторы және режиссері. «Қазақфильм» АҚ,  «КТК» АҚ және «САМD» бірлескен киножобасы.

 

Қайта оралу